Så SJÆLDENT burde du i virkeligheden vaske dit træningstøj

Foto/ Shutterstock

author
Rebeca Pons

Hænderne op – vasker du dit træningstøj efter hver eneste træning? Eller er du typen, der ikke lige får vasket og må hive dit svedige træningstøj op fra vasketøjskurven for at bruge det IGEN? Men hvor ofte BURDE du egentlig vaske dit træningstøj? Det giver Women’s Health os et svar på.

Læs også: 5 kropsdele, du vasker forkert

Lad os snakke om bakterier …

Yes, det er ikke særlig sexet. Men det er en ret vigtig snak, når det handler om svedigt træningstøj. For det er ikke sved, der får dit tøj til at lugte. Det er faktisk bakterierne. Og bakterierne eeeelsker fugtigt, svedigt tøj – på den måde kan de nemlig formere sig. Ad bad!

Vi har alle bakterier på kroppen. Men hvis du hopper i noget træningstøj, der har fået lov til at ligge vådt i en bunke, risikerer du, at huden bliver irriteret. Derfor skal du også vaske dit træningstøj med VARMT vand, så du kan dræbe de små sataner.

Men det er også irriterende at skulle vaske tøj hele tiden – for ikke at tale om dyrt, hvis du skal have så meget forskelligt træningstøj. Derfor kunne det være ret fedt at slippe for et par tøjvaske, ikke?

Læs også: 6 ting, du skal gøre, hvis du er typen, der sveder meget

Men hvad så hvis træningstøjet ikke drypper af sved?

Så er det nemlig en helt anden sag. Så kan du slippe af med at hænge tøjet til tørre, SÅ SNART du kommer hjem. Hvis du hænger tøjet ud i solen, vil UV-lyset dræbe de fleste bakterier og dermed også lugten. I stedet for at vaske tøjet kan du også komme vodka i en sprayflaske og spraye det på tøjet. Når vodkaen er fordampet, er den grimme svedlugt også forsvundet. Smart, ikke? På denne måde slipper du altså for nogle tøjvaske …

MEN! Du skal ALTID vaske dine sportsbh’er efter træning. Du kan nemlig få svamp under brysterne, hvis du ikke gør.

Så hvor sjældent kan du slippe af sted med at vaske?

Hvis du vælger at træne i materialer som bomuld og uld, kan du godt vente ret lang tid med at vaske det. Bakterierne lever nemlig ikke lige så godt i de materialer.

Men vores bedste tip er nok, at du prøver at se, hvor lang tid du kan trække den uden vask af træningstøjet. Lige pludselig begynder det måske at lugte, og så ved du, at du næste gang burde vaske det liiidt tidligere.

Men det er altså KUN, hvis du husker at hænge tøjet til tørre eller bruger vodkatricket. Du kan altså ikke skippe tøjvasken, hvis tøjet bare ender i en fugtig bunke på gulvet. Og lad ikke, som om du ikke kender det!

Læs også: Kan man virkelig få orgasme under træning? Og hvordan?