Sund

Sådan får du dit sved til at lugte bedre

Rebeca Pons

Af Rebeca Pons Skrevet den september 15, 2016

Selv hvis du købte hele verdens deodoranter, kunne det ikke holde sveden væk. Men nu hvor du ikke kan slippe for den fuldstændig, er der heldigvis anden hjælp at hente.

Sved lugter. Punktum. Men hvad hvis du kan få det til at lugte lidt bedre? Det ville jo være ret lækkert, ville det ikke?

Udtrykket “Du er, hvad du spiser” gælder ikke kun din vægt. Det gælder alt, der drejer sig om din krop. Har du for eksempel bemærket, at dit tis lugter anderledes, når du har drukket meget alkohol? Hvis du tager vitaminer kan din urin blive lysegrøn, og efter du har spist rødbeder, kan din urin blive forvandlet til rødt.

Sved og kropslugt fungerer på samme måde.

Hvis du har problemer med, at dit sved lugter meget kraftigt, er der nogle madvarer og krydderier, som du burde undgå. Sved lugter generelt ikke, med mindre en bestemt bakterie tager over og skaber en vammel lugt.

Men hvordan kan du så gøre det bedre for dig selv? Deodoranter forhindrer at svedkirtlerne producerer sved, og mindre sved betyder normalt, at du er mindre tilbøjelig til at lugte. Så deodorant er derfor et godt sted at starte, men der er heldigvis også andre ting, du kan gøre.

Fem trin til at få din sved til at lugte bedre

  • Gå i et varmt bad hver dag. Det er vigtigt at vandet er varmt, så du sammen med sæbe kan fjerne de lugtende bakterier på din krop.
  • Undgå følgende madvarer: Hvidløg, karry, løg, alkohol, koffein, nikotin og rødt kød.
  • Spis i stedet: Friske frugter – især ananas, frugtjuice, grøntsager, fuldkorn, græsk yoghurt og drik masser af vand.
  • Undgå deodoranter der indeholder aluminium klorid.

Hvis du lever efter disse fem enkle tips, burde din sved komme til at lugte bedre. Du kan også prøve at købe en ny deodorant, måske har du nemlig behov for en, der er lidt stærkere.

 

Mere om