Undgå at smitte hinanden

Sund

Sådan kan du og din kæreste undgå at smitte hinanden, når I er syge

Rebeca Pons

Af Rebeca Pons Skrevet den januar 10, 2018

Først er du syg, og så smitter du din kæreste. Derefter er din kæreste syg, og så er det hans tur til at smitte dig igen. Og sådan kan I så køre rundt og rundt i en ond cirkel. Men her finder du heldigvis guiden til, hvordan I kan undgå at smitte hinanden.

Start med at finde ud af, hvad du fejler

Det er meget forskelligt fra sygdom til sygdom, hvordan det smitter. Hvis du for eksempel er den uheldige vinder af tynd mave på grund af madforgiftig, så smitter det ikke. Så kan han roligt komme tæt på dig, hvis du altså magter det. Men er du derimod ramt af forkølelse eller influenza? Ja, så er det en helt anden sag, for så smitter du. Så du skal altså lige starte med at forholde dig til, hvad du egentlig fejler, og måske skal du endda tage forbi lægen, hvis du har været syg i flere dage.

Forkølet

Hvis du er forkølet, så smitter du gennem åndedrætsdråber. Så I smitter altså hinanden, hvis den raske person inhalerer disse partikler fra åndedrætsdråberne, når den syge person nyser og hoster. Så en god idé er, hvis I sover hver for sig, mens den ene af jer er forkølet. Selvfølgelig vil I gerne passe og pleje hinanden, når den anden er syg, men det er virkelig bedst, hvis I venter med at kysse og være tætte på hinanden, før alle symptomer er væk igen.

Virus

Hvis du har fået en virus, så er det også bedst, hvis I ikke sover i samme seng, og så er det heller ikke smart, hvis I kysser. Ja, det er surt. Men hvis I kysser, passerer bakterierne frem og tilbage mellem jer. En af årsagerne, til at nogle virusser smittes så nemt og hurtigt, er, at vi ikke får symptomer på virussen med det samme, men først nogle dage efter, vi er blevet smittet. Så snart du mærker bare lidt, skal du fortælle det til din kæreste, så I ikke smitter hinanden.

Kan I dyrke sex?

Hvis I gerne vil undgå at smitte hinanden, når I er syge, er det også bedst, hvis I ikke dyrker sex. Vent, til den syge af jer begynder at få det lidt bedre. Det er ikke, fordi I smitter hinanden som sådan gennem sex. Men smitten opstår, fordi I jo er tætte på hinanden og kysser under sex. Så vent nu bare et par dage med at knalde, så I ikke begge skal være sengeliggende på samme tid.

Så hvad skal I gøre?

Ikke alle bliver smittet så nemt, men for at være på den sikre side og undgå at smitte og blive smittet, så tag forbehold, og drop kys, nærhed og sex, indtil symptomerne er helt væk.

LÆS OGSÅ: 8 myter om influenza og forkølelse

Kilde: EliteDaily