Sådan kan en løgn påvirke dit helbred

Hvordan kan løgn påvirke helbredet? Få svaret her.

author
Anja Bruneskjold

Kan det virkelig være rigtigt, at en løgn kan påvirke helbredet? ER der virkelig en sammenhæng? Noget tyder faktisk på det. Se her, hvordan forskere mener, dit helbred bliver påvirket, hvis du lyver.

Læs også: 9 hvide løgne, vi alle bruger

Måske tænker du, at det ikke kan gøre så meget lige at fortælle en lille hvid løgn, når du er til fest. Eller drysse lidt løgn over en ellers spændende historie, – bare så den kommer til at lyde liiidt federe.

Et holds forskere besluttede sig for at undersøge, hvordan løgn kan påvirke ens helbred. Og derfor samlede de en gruppe mennesker i alderen 18 til 71 år og delte dem i to lige store grupper. Her blev der ikke taget højde for alder, og de blev derfor delt op fuldstændig tilfældigt. Den ene gruppe af deltagerne blev bedt om øjeblikkeligt at stoppe med at fortælle løgne – alle slags løgne. Den anden gruppe fik ikke nogle instruktioner, og de kunne leve deres liv, som de hele tiden havde gjort. Hver eneste uge, i 10 uger, skulle begge grupper møde op og udføre en test, der handlede om, hvor mange løgne de havde fortalt i løbet af den sidste uge – OG spørgsmål omkring deres helbred og kæresteforhold.

En løgn kan påvirke både helbredet og forholdet

Det viste sig hurtigt, at den gruppe, der havde fået besked på at holde sig fra deres små hverdagsløgne, ret hurtigt kunne fortælle, at de havde det meget bedre helbredsmæssigt. De følte sig blandt andet mindre anspændte, havde mindre hovedpine og mindre ondt i halsen.

Selvom den anden gruppe ikke havde fået instruktioner fra forskerne, begyndte de selv at lyve mindre og mindre som ugerne skred frem. Og det resulterede altså i, at de også oplevede også, at deres helbred blev bedre både fysisk og psykisk.

Derudover fandt forskerne frem til, at løgne kan påvirke forholdet til kæresten. Et godt kæresteforhold hænger nemlig sammen med et godt helbred – og det var i den forbindelse, forskerne nåede frem til konklusionen om, at løgne hænger sammen med kæresteforhold og det fysiske og psykiske helbred.

Læs også: 9 hvide løgne, du bruger over for ham, som han har gennemskuet

Kilde: Popsugar