Sådan kommer du i gang med at træne

Det er ikke let at starte noget nyt, men du kan komme i gang med at træne ved at følge disse råd

author
Emilia Jacobsen

Det er nok noget af det sværeste – det der med at skulle i gang med noget nyt. Det kræver virkelig disciplin, men det kræver også engagement og lyst. For hvis det ikke er på plads inden, bliver det bare endnu sværere for dig. Vil du gerne i gang med at træne? Prøv at følge nedenstående råd, og se, hvor langt det får dig.

Start blødt ud

Hvis du presser for hårdt på fra starten, får du intet godt ud af det. Det gælder om lige så stille at indføre træningen, så du bliver vant til det nye tiltag. Det lyder måske ikke af meget, men det er faktisk en rigtig god idé kun at starte ud med at træne en til to gange om ugen. Så presser du ikke dig selv, og du finder din helt egen rytme og lige præcis den træningsform, du kan lide. Træning skal være sjovt, og det vurderer du heldigvis selv, hvornår det er.

Gør det til en rutine

Når du vil i gang med at træne, er det vigtigt, at du gør det til en del af dit liv og din faste rutine fra starten. Hvis du skal i gang og samtidig holde det ved lige, handler det nemlig om vane. Du skal simpelthen gøre det til en vane at træne, ligesom det er en vane, at du børster tænder hver aften. Det lyder da rimelig let, ikke? Okay, det er det ikke, men det kræver blot tid, og derfor kræver det også tålmodighed. You can do it! 

Træn sammen med en anden

Noget af det, der er med til at få mig af sted til træning hver morgen, er, at jeg træner sammen med en veninde. Det er og bliver en af hovedårsagerne til, at jeg kommer af sted. Jeg kan jo ikke lade hende i stikken, så derfor er jeg nødt til at møde op på det aftalte tidspunkt hver gang. Har du også lyst til at træne sammen med en anden? Læs meget mere om fordelene her.

Virker det totalt uoverskueligt at komme i gang med at træne?

Bare rolig, du skal nok klare den. Tag én dag ad gangen, træn stille og roligt, og find din helt egen rutine med træningen. Er det uoverskueligt, fordi du ikke ved, hvad du skal træne? Vi har nogle rigtig gode forslag til træningsprogrammer her, her og her.