Sådan siger du nej til kage på arbejdet

Her kan du lære at sige nej til kage på arbejdet

author
Rebeca Pons

Uh, jeg tager bare lige et lille stykke, men før du ved af det, så har du spist et helt stykke kage, og der var intet småt over stykket. På rigtig mange arbejdspladser er der usunde fristelser flere gange om ugen. Det er ikke nødvendigvis en skidt ting. Men det er virkelig ikke godt, hvis du altid skal kæmpe for ikke at gå i det. Slet ikke hvis du så bruger resten af dagen på at hade dig selv, fordi du gjorde det. Er der kage på arbejdet på dit job?

Vi hjælper dig her med at modstå usunde fristelser, så du kan komme igennem en arbejdsuge uden at have spist kage hveranden eller hver dag.

Hav snacks på kontoret

Men ikke bare snacks. Snacks, du virkelig elsker, og du vil glæde dig til at spise. Hvis der så endnu engang kommer kage på bordet, så kan du hive dine yndlingssnack frem, som kan hjælpe dig med at modstå fristelsen. Det vil hjælpe dig med ikke at føle dig snydt for noget lækkert. Samtidig kan du sidde og hygge med det i kagepausen, uden at du bare skal sidde og savle over det, de andre spiser.

Giv dig selv lov en gang imellem

I det lange løb kan det være bedre for din sunde livsstil, hvis du giver dig selv lov til at spise kage en gang imellem. Hvis du opbygger en livsstil omkring noget, der ikke føles realistisk, vil det formentlig også føre til fiasko. Så hvis du siger til dig selv, at du aldrig må tage kage på arbejdet, vil det for de fleste være umuligt at holde. Og hvad sker der så, hvis du alligevel falder i? Du kommer til at hade dig selv, og det skal vi altså have stoppet. Ved at fortælle dig selv at det en gang imellem er okay, så kommer du ikke til at have den dårlige mavefornemmelse, efter du har slugt dit stykke kage. Hvorfor? Fordi du må jo gerne en gang imellem.

Vi vil foreslå, at du vælger at spise et stykke kage, når der bliver serveret noget, som ser ekstra spændende ud. Ikke bare en kedelig roulade, som du har smagt hundrede gange. Så føles det nemlig ekstra okay.

Du er ikke uhøflig

For rigtig mange føles det uhøfligt ikke at tage et stykke kage, når nu din kollega har været så sød at tage med på sin fødselsdag. Men det er du altså ikke. Din kollega tager kage med for at gøre jer alle glade. Så hvis hun vidste, at du fik det dårligt med dig selv efter at have spist hendes kage, så vil hun da hellere have, at du lod være.

Så få banket ud af hovedet, at du skal spise kage for at please andre.

Fortæl det til dine kollegaer

Hvis du har fortalt til dine nærmeste kollegaer, at du gerne vil prøve at lade være med at spise så meget kage på arbejdet, så undgår du kommentarer. Ja, det er kommentarer som ‘Nå, skal du ikke have noget kage?’ og ‘Der sker da ikke noget ved et enkelt stykke kage’. Men jo, der sker meget med din krop, hvis der stort set er fristelser hver eneste dag. Det er det, du skal have sagt. Hvis du på forhånd har fortalt, at du vil begynde at droppe kagen på arbejdet, så kan I tage hele snakken der. Så behøver det ikke være hver gang, kagen kommer på bordet. Det er nemlig der, du ikke har behov for den slags kommentarer, så du ender med at falde i.

 

Kilde: Greatist