Lugte af sved

Sund

Sådan undgår du at lugte af sved – også når du træner

Sponseret

Rebeca Pons

Af Rebeca Pons Skrevet den oktober 31, 2017

Når du er i fitnesscentret for at træne, ønsker du at svede, for du er jo deroppe for at give den max gas. Samtidig giver det dig en følelse af, at du har fået noget ud af din træning. Men vi kender også allesammen den følelse, hvor man synes, der lugter af sved, lige meget hvor man står i fitnesscentret. Du starter med at bebrejde alle andre, indtil det går op for dig, at det er dig, der er problemet. Lige den del er du ikke fan af, når du træner.

Heldigvis findes der råd mod dette, og vi gør dig nu klogere på, hvordan du kan gå fra ubehagelig svedlugt til en dejlig duft – ja, også selvom du lige har ydet dit allerbedste i fitteren.

Vælg den rigtige deodorant

Det virker måske ligetil, når vi fortæller dig, at du skal starte med at tage deodorant på. Men mange af os begår den samme ærgerlige fejl. For det er nemlig ikke bare lige den nærmeste deodorant, du skal smøre under armene. Der findes flere forskellige typer deodoranter, og du skal have fat i en af dem, der er specialdesignet til, når du bevæger dig. Der findes faktisk en deodorant, der fungerer sådan, at jo mere du bevæger dig, jo bedre dufter du. Ja, det lyder ret vildt! Rexona har udviklet en kropsrespons-teknologi, kaldet Motionsense, der kan registrere, hvornår din krop har brug for ekstra beskyttelse.

Der er altså frihed til bevægelse, så du ikke skal være nervøs for, om du lugter af sved i løbet ad dagen. Rexonas forskere har nemlig opdaget, at der er forskel på måden, din krop producerer sved på, når du træner, og den måde du begynder at svede på, når du er stresset og urolig. Heldigvis virker beskyttelsen i begge situationer, så det er altså ikke kun, når du træner.

 

 

 

 

Biorythm fra Rexona

Spis den rette kost

Hvis du er meget generet af din svedlugt, når du træner, er det også muligt at gøre noget ved at kigge på det mad, du spiser, inden du skal træne. Der findes nemlig en række fødevarer, der kan være årsag til den grimme kropslugt. Krydret mad, chili, ingefær, løg, hvidløg og mælkeprodukter er blandt de store syndere, der får dig til at lugte værre, når du sveder. Et overforbrug af alkohol kan også lugtes på dit sved. Så det er altså værd at tænke over, hvis du skal op at træne dagen efter en vild bytur. Hvis du forståeligt nok ikke vil gå glip af en god fest, kan du i stedet være opmærksom på væskebalancen, før og efter du har drukket alkohol. Det hjælper også.

Vælg det rigtige tøj

Det tøj, du træner i, har meget at sige, når det drejer sig om din svedlugt. Det forkerte materiale kan nemlig få dig til at lugte. Hvis du vælger en træningstop, der er fremstillet af syntetiske stoffer, lader du ikke din hud ånde, som den skal. Derfor burde du i stedet træne i en top af naturlige materialer, som for eksempel bomuld. Men hvis du nu har forelsket dig i en top i et syntetisk materiale, hjælper det, hvis du vælger en top i en større størrelse end normalt. Så sidder den nemlig ikke så tæt på armhulerne, og så er der mindre risiko for svedlugt.

Barber dig under armene

Du skal selvfølgelig selv vælge, hvad du gør ved din krop, men barberede armhuler er blevet bevist at lugte bedre. Det mindsker nemlig svedlugten, da gammel sved sætter sig i hårene under armene. Tanken om gammel sved er lige så ubehagelig som selve lugten. Så du hjælper altså dig selv, hvis dine armhuler er nybarberede, når du skal træne.

Så løsningen er altså kombinationen af den rette deodorant, og at du ikke udsætter din krop for ting, der får den til at lugte yderligere.

 

Vind en personlig træning med Pernille Blume

Pernille Blume

Psst! Lige nu afholder Rexona en konkurrence, hvor du kan vinde en træningsession for dig og din veninde med svømmestjernen Pernille Blume. Du skal ikke lære at svømme, men træningen foregår i Fitness World i København, hvor du kan få alle hendes gode tips til den perfekte træning. Du kan deltage gratis lige her.

 

Artiklen er sponseret af Rexona.