Sådan undgår du at blive forkølet

Der er ting, du kan gøre for at undgå at blive forkølet - andet end at vaske hænder og spise citroner.

author
Søs Lytjohan

Grrr, det er bare ikke nice at blive forkølet. Ikke nok med at du føler, du har hovedet inde i en ballon, og du knap kan se og forstå, hvad der foregår rundt omkring, så ser du bare heller ikke godt ud. Våde øjne og bleg med en rød næse, der skaller mere, end den gør efter 14 dages sommerferie, hvor du valgte at spare på solcremen. Vi du holde forkølelsen langt væk, er det en rigtig god idé at følge vores råd. Selvom vi ikke kan garantere et sygdomsfrit år, så gør vi det sværere for bakterierne at sætte sig fast i dig.

Slap af

Når du er stresset er du mere modtagelig over for vira, og du kan derfor let blive forkølet, så husk at slappe af, og få også din søvn. Hold lidt ekstra me time, for eksempel med hjemmespa.

Husk motion

Fik du ikke lige at vide, at du skal huske at slappe af? Jo, men du skal også huske at booste dit immunforsvar. Og det er motion altså fantastisk til at gøre.

Spis den sunde mad

Bakterier lever af sukker. Måske er det derfor, du tit har lyst til kage og slik, når du er syg. Men der er altså mindre risiko for, at du bliver syg, hvis du spiser sund mad, der styrker dit immunforsvar. Tænk gurkemeje, hvidløg, ingefær og citron.

Vask hænder

Og det er slet ikke nok lige at svinge dem ind under den kolde hane to sekunder. Der skal lunt vand og sæbe til. Og brug et minuts tid på at massere sæben godt rundt på dine hænder. Det kan godt være hårdt med skrap sæbe, så prøv parfumefri sæbe til sensitiv hud.

Gør rent

Ligesom med at vaske hænder ofte bør du også gøre rent og vask tøj ofte. Så ligger der ikke bakterier og lurer. De skal væk, og det kræver altså rengøring – især hvis du bor sammen med nogen eller bare får besøg. Venner kommer ikke kun med kærlighed, men også med bakterier.

Sig tak, men nej tak

Når halvsyge venner vil se dig, så giv disse råd videre i stedet for at sige: “Ja, helt sikkert, lad os hænge”. Du har ikke lyst til at være sammen med bakteriebomber, vel?