Skal man drikke øl eller vin først, hvis man vil undgå tømmermænd?

Nogle gange kan det nærmest være umuligt at undgå tømmermænd efter en bytur. Men se her, hvad du kan prøve at gøre.

author
Anja Bruneskjold

Nogle gange kan du stensikkert godt have brug for at skjule dine tømmermænd. For det er hverken fedt at sidde til familiebrunch eller tage på arbejde dagen efter verdens vildeste bytur. Men hvorfor ikke bare helt undgå tømmermænd? En undersøgelse viser, hvordan du bør drikke alkohol.

Hvordan kan man undgå tømmermænd?

Har du også altid rettet dig efter myten om, at du bare skal drikke vin, INDEN du drikker øl. Af en eller årsag er vi mange, der har troet på, at det er supervigtigt IKKE at starte med at drikke øl – for derefter at gå over til vin. Det har simpelthen været no go, og vi er mange, der har været overbeviste om, at det garanteret var den direkte vej ind i tømmermændshelvede. Men sådan er det ikke. Der er i hvert fald intet, der helt hundrede procent slår fast, at du kan være sikker på at undgå tømmermænd, hvis bare du tænker over rækkefølgen af dit alkoholindtag.

Drik øl i stedet for vin

Det kan godt være, at kvinder, der drikker vin, er bedre i sengen. Men nogle gange kan det godt svare sig at drikke øl i stedet. Egentlig handler det ikke så meget om, at du kan undgå tømmermænd, hvis du drikker øl. Det handler mere om, at mange ikke kan drikke lige så mange øl, som de kan drikke vin. På et eller andet tidspunkt får man måske bare nok af øl og kulsyre. Og så drikker man automatisk ikke lige så meget … Sådan er der i hvert fald mange, der har det. I virkeligheden er det nemlig MÆNGDEN af alkohol, det hele handler om. Jo mere du drikker, jo værre tømmermænd.

Det er naturligvis ikke alle, der har det sådan, at de bliver mætte af øl. Men mange har altså. Og derfor kan det være en god idé at aftale med sig selv kun at holde sig til netop øl – hvis man altså vil undgå tømmermænd.

Læs også: Den RIGTIGE årsag til, at du ikke kan få orgasme, når du er fuld