Det sker der med din krop, hvis du ikke skider, når du skal

Foto/ Shutterstock

author
Emilia Jacobsen

Okay, det der med at skide er fint nok derhjemme, men det er da lidt nederen alle mulige andre steder. Det tænker de fleste nok, men når man skal, så skal man jo. Der findes gode tricks til, hvordan man skider hjemme ved en fyr, men nogle gange kan man bare ikke få sig selv til det alligevel. Og det, kan vi så fortælle dig, er rigtig dumt, for det er ret usundt for kroppen, hvis du ikke skider og altså holder afføringen inde.

Ubehagelig følelse

Det er faktisk ikke helt let at holde afføringen inde i kroppen, fordi du er nødt til at stramme din lukkemuskel godt til. I de første par timer kan du sagtens føle lidt smerte eller kramper i maven. Og efter noget tid vil din krop i den grad begynde at blive påvirket af ophobningen af din afføring…

Vi kender vel alle følelsen, når man skal tisse, men ikke gider, og derfor holder man sig i stedet. Til sidst er der så stort et pres, at man ikke har noget valg. Men sådan føles det da ikke altid, når det gælder lort, vel? Du vil måske føle, at du pludselig ikke skal på toilettet mere. MEN det er altså ikke et godt tegn. Det kan tværtimod betyde, at du er på vej mod at få forstoppelse, for afføringen i din krop kan jo ikke på magisk vis være forsvundet.

12 timer efter …

Jo længere din afføring bliver inde i din krop, jo sværere bliver det. Du får tendens til at blive oppustet med en mave, der på ingen måde kan blive fladere, selvom du prøver at trække den ind. Du rykker tættere og tættere på en meget ubehagelig tur på toilettet, hvor det kommer til at kræve alverdens kræfter for ikke at tale om blod, sved og tårer!

Et godt råd herfra: Gå så ud på det toilet og skid, når du skal! For hvis du ikke skider, så går det galt …

Kilde: Women’s Health