Hun sov til middag hver dag i en måned – DET skete der

Foto/ Shutterstock

author
Sara Elisabeth Nedergaard

Er det sandt eller falsk, at du bliver mere frisk af at sove til middag hver dag? Det satte en amerikansk kvinde sig for at finde ud af. A.C. Shilton var nemlig træt af, at hun spildte så meget tid på at sidde og stirre ind i sin computerskærm – uden rigtig at få lavet noget. Det skriver magasinet Bicycling.

Læs også: Par havde sex HVER dag i et år – det skete der

Er middagslure godt for dig?

A.C. Shilton stod op hver morgen klokken 5.30. Hun ville nemlig gerne nå at fodre sin hest og træne før arbejde hver dag. Det gjorde, at hun dagligt nåede et træthedspunkt ved totiden om eftermiddagen. Nogle gange havde hun faktisk svært ved at holde øjnene åbne om eftermiddagen, og hun fik slet ikke arbejdet så meget, som hun gerne ville.

Der er forsket en del i, at en kort, hurtig middagslur forbedrer din kognitive opmærksomhed og psykiske funktionsevne. Derfor er det faktisk bevist, at det er godt for dig at sove til middag dagligt.

A.C. Shilton læste også op på fordelene ved at sove til middag og besluttede sig for at prøve det. Hun spildte alligevel over en halv time hver dag, når hun sad og lavede ingenting i sin trætheds-trance.

Sådan gik det for hende

Det er bevist, at det er bedst for dig at sove til middag i et bestemt antal minutter. Det vidste A.C. Shilton dog ikke, da hun begyndte på sit forsøg.

Den første dag gik ikke suuupergodt. A.C. Shilton valgte nemligt at sove i 45 minutter. Hun vågnede op og var helt forvirret, og hun blev nødt til at sidde med en kop kaffe og stene Facebook, før hun var klar til at arbejde igen. På dag to satte A.C. Shilton sit ur til 15 minutter. I de første 11 minutter lå hun og var bange for, at hun ikke kunne falde i søvn … Så det kunne hun selvfølgelig ikke. På dag tre satte hun sit ur til 23 minutter. Hun nåede at få slappet af og fik også nogle minutters søvn. Og efterfølgende var hun mere klar i hovedet.

Derfor kom A.C. Shilton frem til, at hun ville forsøge at ramme omkring 20 minutters middagslur hver dag. Og det virkede. Før i tiden arbejdede hun bedst om morgenen. Men efter en lur kunne hun pludselig arbejde igennem om eftermiddagen.

Der var dage, hvor hun kom til at sove for længe til middag. Men hun fandt et smart middel: Kaffe. Det er faktisk bevist, at det er godt for dig at drikke kaffe inden din lur. Og det kom A.C. Shilton altså også frem til.

Derfor er hendes rutine nu, at hun drikker en kop kaffe og efterfølgende sover i 23 minutter. Det giver hende nemlig bedre energi til at komme igennem arbejdsdagen på den bedste måde.

Kunne du finde på at sove til middag hver dag?

Læs også: Skal din kaffe gøre dig frisk, så drik den på dette tidspunkt