Sund

Træningsjulekalender: Prøv en ny øvelse hver dag i december

Emilia Jacobsen

Af Emilia Jacobsen Skrevet den november 28, 2017

Noget af det fede ved julen er altså alle de forskellige julekalendere, der findes. Der er både dem, du kan se i fjernsynet, der får dig til at føle dig som et barn igen. Så er der dem med fysiske låger, hvor der enten gemmer sig et lille billede, chokolade eller måske endda beautyprodukter. Og så er der pakkekalenderne, hvor du får en lille gave hver dag i december eller adventsgaverne, du får hver søndag i advent. Og så er der denne julekalender, hvor du rent faktisk skal være aktiv…

Det går julekalenderen ud på

Ja, det gælder jo om at træne. Hver dag i 24 dage. Det gode ved julekalenderen er, at det kommer til at være ligetil for dig, og det er hurtige øvelser, der kan laves anywhere.

Helt konkret skal du hver dag i december lave en ny øvelse, som du tager 24 gentagelser af tre gange. Helt simpelt. Det er bare for at udfordre dig selv lidt og få lidt motion ind i dagligdagen. Og så lærer du måske nogle nye øvelser at kende, som du kan tage til dig. Som bonus skal du hver søndag i advent ikke lave en ny øvelse, men i stedet gentage samtlige øvelser fra den foregående uge. Det vil sige, hver søndag i advent laver du flere forskellige øvelser à 24 gentagelser.

Få et overblik over julekalender på billedet herunder, og print det eventuelt ud, så det er let at overskue dag for dag. Når du klikker videre, kan du se en beskrivelse af hver øvelse og dag.

Klik på billedet for at gøre det større. 

1. december – Squat

Placer dine fødder i en bredere stilling end dine skuldre. Et lille trick er, at du først samler dine ben, så hopper du og der, hvor dine ben ender, skulle meget gerne være din squatposition. Dine tæer skal pege lidt udad. Og hold din ryg rank, skub dine hofter tilbage, bøj knæene og sænk din krop, indtil dine lår er parallelle med gulvet. Fokuser på at have din vægt helt ned i hælen, og rejs dig op til startposition igen.

udklip

14585663_10154226140044822_1211719112_o