Hvordan kan jeg forbrænde kalorier og opbygge muskler samtidig?

Sund

Udfordring: Forbrænd kalorier, og opbyg muskler på samme tid med denne ene øvelse

Emilia Jacobsen

Af Emilia Jacobsen Skrevet den november 9, 2017

Det fedeste er da, når træningen kan kombineres, så du kan forbrænde kalorier, mens du opbygger muskler. Det er der selvfølgelig flere øvelser, der kan være med til. Men her har vi fokus på én bestemt – nemlig mountain climbers, men med et twist.

LÆS OGSÅ: Sådan får du hurtigt tonede muskler

Stræk og bøj

Kender du mountain climbers? Det gør du måske. Men kender du så mountain climbers med et twist?

Som øvelsens navn så tydeligt fortæller, gælder det om at bestige et bjerg, og det er jo altså ikke helt let. Det skal ovenikøbet gøres rigtig hurtigt. Men nu skal du ikke kun bestige et bjerg, nu skal du sørme også lave armstrækninger/armstrækkere derpå.

I en helt almindelig mountain climber skal du, som på billedet ovenfor, hæve dig op og stille dig på dine hænder. Hænderne skal placeres lige under skuldrene. Så gælder det om at holde spændet og så skiftevis trække højre og venstre ben op mod dit bryst. Dette skal gøres i høj hastighed, mens du forsøger at holde din overkrop spændt og i ro.

I mountain climbers med et twist, skal du dog inkorporere armstrækninger/armstrækkere. Det gør du ved at lave en amstrækning efter hver fjerde klatring.

Det vil sige: Du stiller dig i startposition og starter så med at lave en armstrækning. Så trækker du højre ben op mod dit bryst og så venstre og gentager dette en enkelt gang mere. Nu er det tid til endnu en armstrækning. Og sådan gentager du otte gange.

Så er det bare om at komme i gang med at forbrænde kalorier og opbygge muskler!

 

Kilde: Womenshealth