VIDEO: Sådan får du mest ud af din armstrækning

Lav ikke disse fejl, så har du dig en korrekt armstrækning

author
Christina Brøndsted Poulsen

Alle elsker at lave armstrækninger. Det er en rigtig styrkeøvelse, og mange kvinder kan have svært ved at lave den på tæerne – i hvert fald hvis man skal lave den rigtigt. Men en armstrækning på knæ er også rigtig god. Så kan du langsomt øve dig i at komme op på tæerne. Men hvordan er det lige, man laver en korrekt armstrækning? Find ud af det nu.

LÆS OGSÅ: 5 forskellige måder, du kan lave armbøjninger på

 

 

Her er de mest almindelige fejl, mange gør i en armstrækning – og som resulterer i, at du ikke får det maksimale ud af den.

Fejl #1 

En af de mest almindelige fejl er, at du ikke kommer langt nok ned i din armbøjning. Du skal helt ned at røre med brystet, for at det tæller som en gentagelse. På den måde får du den største bevægelse – og meget mere ud af øvelsen. Så kan du måske ikke tage lige så mange, som du plejer, men dine gentagelser er meget bedre.

Fejl #2

Når du tager en armstrækning, skal du ligge, som du kender det fra planken: helt spændt i både ryg og mave, og med numsen trukket lidt ind under dig. Hvis du stritter for meget med numsen, tyder det på, at du ikke spænder nok op i din core, og så får du ikke det fulde udbytte.

Fejl #3

En anden fejl er kun at komme ned med overkroppen. Igen skal du tænke det som en planke, hvor din krop er helt lige og spændt. Derfor sænker din krop sig også samtidig som en lige pind. Sørg for at holde spændet, og lad dine skuldre og hofter sænke sig samtidig.

Fejl #4

En sidste fejl er kun at komme ned med underkroppen. Her gælder samme princip som i fejl #3 – hold dig spændt, og sænk hele kroppen samtidig. Du skal kunne have en pind liggende på din ryg hele vejen ned og op.

Korrekt armstrækning

Stå på dine tæer eller knæ med godt spænd i skuldrene, så du ikke hænger i dem. Spænd også op i maven og ryggen, og føl, at du trækker dine lår op mod din numse. Du skal altså stå helt fast og hård. Sænk dig så kontrolleret ned – helt ned og rør med brystet på gulvet – uden at slippe spændingen, og hæv dig kontrolleret op igen. Kom helt op, og stræk armene, og start hver gentagelse, som du startede den første: helt spændt og lige.