matcha pulver

Sund

Vintertræt: Det her skal du drikke for at få energien tilbage

Mathilde Brandborg

Af Mathilde Brandborg Skrevet den januar 4, 2018

Vinteren er mørk, kold, lang og på mange måder helt ulidelig. Julen er overstået, du har spist chokolade, marcipan og måske svømmet i brun sovs. Nytår har også lige haft sin fejring. Her har du drukket spandevis af sprut og råbt, skreget og teet dig som en syg abe. Hvad så nu? Kan det overhovedet betale sig at stå op, når du alligevel marcherer rundt som en zombie?

Du tænker: fandme nej! Men vi er in this together, og vi præsenterer dig her for en ny ven i nøden. Han hedder Matcha, og han er en lille lækker grøn frækkert, der giver dig lyst til at danse på bordene. Matcha pulver tænder for din energi!

Matcha pulver er en raffineret form for grøn te. Faktisk består det af teblade, som er tørrede og derefter bliver knust til pulver. I forhold til almindelig te får du her muligheden for at indtage selve bladene, fordi de er så raffinerede. Det fungerer sådan, at pulveret blandes eller piskes med varmt vand for derefter at blive opløst. Den energi, du får, når du drikker en kop matcha te, svarer til, når du drikker en kop kaffe. Det gode er derudover, at du ikke oplever samme bivirkninger, som når du indtager koffein igennem kaffe. Du slipper altså for hovedpinen og den der irriterende træthedsfornemmelse, som kommer, når kafferusen har lagt sig.

Ikke nok med at matcha pulver giver dig den gode energi, så er det rent faktisk helt vildt sundt! Det indeholder enormt mange antioxidanter, som blandt andet hjælper med at stabilisere dit blodsukker, regulere dit blodtryk, og som fungerer godt som anti-aging middel. Øhhh, ja tak!? Vi vil ligesom gerne se sprøde ud, imens vi danser på bordene!

Matcha pulver kan drikkes som almindelig te, hvor det blandes op med varmt vand. Dog er vi svært begejstrede for den lidt mere luksuriøse udgave, som hedder matcha latte og fungerer som en almindelig café latte, blot med matcha pulver i stedet for kaffe.

Smagen er meget teagtig, og hvis du ikke er vild med det, så kan du blande pulveret i noget andet. Du kan komme lidt i en smoothie, i yoghurt og skyr eller sågar i kage! Det behøver ikke smage grønt, bare fordi det er grønt.

 

Kilde: health.com